20.1.2010

History X

Aloitin aktiivisen liikkumisen vasta kakkosen syntymän jälkeen, vuoden 2006 vaihteessa. (En laske satunnaisia lenkkeily-, hiihto-, uinti- ja muita innostuksia, koska ne eivät yleensä kestäneet paria kuukautta pidempään.) Meidän viereen avattiin uusi Elixia, jonka jäseneksi liityin ennen keskuksen aukeamista. Rakastuin limenvihreään maailmaan ja kipitin tien yli salille harva se päivä. Minulle tehtiin kuntosaliohjelma, jonka tekemistä välttelin parhaani mukaan. Viihdyin ohjatuilla tunneilla ja rakastuin spinninkiin. Tätä ennen luulin, että juoksu on lajeista rakkain. Samana keväänä päätin, että juoksen puolimaratonin. Aloitin määrätietoisen harjoittelun ja suunnittelin itselleni treeniohjelman, jota noudatin säntillisesti. Rakastuin juoksemiseen entistä syvemmin sitä mukaa kun lenkit pitenivät. Toukokuussa jännitin Helsinki City Runin lähtöviivalla. Juoksu meni aivan yli odotusten. Ylitin maaliviivan ajassa 2:03.
Treenaamiseen tuli taukoa kolmannen vauvan raskausaikajan lopussa (kevät-kesä 2007), tauko jatkui muutaman kuukauden synnytyksen jälkeen. Palauttelin peruskuntoa kaikessa rauhassa käymällä kävelylenkeillä ja tekemällä lantionpohjalihaksia. Vuoden 2008 vaihteessa hain uuden salijäsenyyden uudelle salille, joka ei ollut Elixian tottuneelle oikein mistään kotoisin. Kävin salilla paljon vähemmän ja juoksin paljon enemmän. Asetin itselleni tavoitteeksi kokonaisen maratonin juoksemisen. Juoksin piiitkiä lenkkejä ja nautiskelin juoksemisesta. Kuukausi ennen maratonia sain oikeaan jalkaani penikkataudin elämäni ensimmäistä kertaa. Ensin en tajunnut ollenkaan mistä on kyse ja kun hieroja sen lopulta diagnosoi, oli jo liian myöhäistä saada jalkaa kuntoon ennen maratonia. Jalan paranemiseen meni yli kuukausi. Olin sen ajan ihan turhautunut. Harmitti ihan hirveästi, kun en päässyt juoksemaan maratonia enkä voinut kunnolla urheilla muutenkaan. Syyspuoliskon 2008 treenasin puoliväkisin salilla ja harvakseen juosten. Juostessa jalka kipeytyi aina tosi helposti uudestaan, joten mun oli vain pakko opetella tykkäämään muista lajeista.

Vuoden vaihteessa 2009 sain haasteen osallistua taas Helsinki City Runille. Tällä kertaa meitä oli iso naisporukka. Teimme viikottain yhteislenkin, jota kerta kerralta pidensimme. Lenkkeily oli ihan tosi hauskaa porukalla. Samalla jaettiin viikon kuulumiset ja sai purkaa sydäntä, jos sille oli tarvetta.

Tammikuussa palasin takaisin limenvihreän ensirakkauteni luo. Tuntui kuin olisin tullut kotiin, kun taas astelin Elixian ovista. Lukekaa pientä sarkasmia, mutta vain vain pientä. ;) Treenasin vuoroin salilla ja vuoroin juoksin. Vuosi 2009 oli selkeästi urheilun vuosi, vaikka juoksin aika vähän. Koko vuonna juoksukilometrejä tuli yhteensä 638. Vähästä juoksemisesta huolimatta olin puolimaratonilla hyvässä kunnossa salitreenin ja spinningin ansiosta. Juoksin puolimaratonin ennätysaikaan 1:51.
Tämä vuosi on alkanut salitreeneillä ja spinningillä. En ole juossut tämän vuoden puolella vielä kertaakaan! Tämä asia on korjattava pian! Tällä hetkellä säännöllistä urheiluputkea on takana kohta kolme vuotta ja mulla on tällä hetkellä isoimmat lihakset kuin koskaan ennen. :D Olenkin miettinyt treeniohjelman muuttamista, etten vallan miehisty.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails