24.3.2011

Juoksuaika

Kevät on ihan parasta aikaa juosta. Mulle tuli eilen illalla ihan pakottava tarve päästä juoksemaan. Miehelle tuli sopivasti kaveri pelaamaan pleikkaa, lapset oli peitelty sänkyihin ja uudet juoksuhousut suorastaan pakottivat minut lenkille. Aioin juosta kevyen avaavan lenkin, mutta toisin kävi. Juoksin vähän kovempaa ja fiilistellen, kun oli niin helppoa juosta. Lenkin jälkeen kyllä päätin, että pitäisi ottaa viikko-ohjelmaan yksi rauhallinen peruskestävyystreeni. Kohta alkaa hartaasti odotettu pyöräilykausi ja sen jälkeen peruskestävyystreeni tulee pyöräilystä. Mä en malta odottaa! Kuinka monta kertaa mä oon hehkuttanut tätä? Luultavasti aika monta. Eilenkin juostessa katselin pyöräteitä sillä silmällä, että tarviiko sitä bussikorttia enää täyttää vai ei.
Aamupala.

Juoksu on ihanaa, en taas muistanutkaan, miten kivaa se on. Juostessa ehtii miettiä asioita, ihmetellä luontoa ja olla ulkona. Parasta. Eilen muistelin aikaa, jolloin treenasin ensimmäiselle puolimaratonille. Se oli juuri tämä aika vuodesta. Elämä oli silloin aika erilaista. Kotona oli tuolloin kahdeksankuinen vauva ja 2,5-vuotias esikoinen. Nyt arki on jollakin tavalla paljon helpompaa, mutta toisella tavalla paljon haasteellisempaa. Vaippa-, syöttämis- ja pukemisrumba on takana, mutta menossa on eri tasoisia uhmakausia ja esikoisen ihmeelliset esimurrosikämäiset oikkuilut.

Kesto: 48 min
Vauhti: 5:43 min/km | 10,51 km/h
Syke: keski - 155 bpm, max - 179 bpm
Kalorit: 434 kcal

6 kommenttia:

-didi- kirjoitti...

Tuttua. Itsekin odotan kovasti teiden sulamista, sekä pyöräilyn että juoksemisen kannalta. Mulla ei ole ollut pariin vuoteen bussikorttia, työmatka on onneksi vain alle kolme kilometria, paitsi kohta rempan ajan se muuttuu seitsemäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen treeniohjelma sinulla oli puolimaratoonille? monesti viikossa kävit juoksemassa? Mielelläni kuulisin sinulta kaikkea maratooniin liittyvää kun haaveilen puolimaratoonin juoksemisesta.

Taria

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Löysin reilu viikko sitten blogisi etsiessäni laadukkaita & mielenkiintoisia treeni/urheiluaiheisia blogeja oman kuntosali, spinning, jumppa (minäkin inhoan tuota sanaa!) ja juoksuharrastuksen tsemppariksi. Olen nyt kahlannut blogisi kokonaisuudessaan läpi (työtauot käytetty tehokkaasti hyväksi ;) ja ajattelin ensinnäkin kiittää loistavasta blogista! Kirjoitustyylisi ja tekstin virheettömyys sekä postausten monipuolisuus iskevät täysillä =)

En voi muuta kuin ihailla miten olet onnistunut yhdistämään perheen/työn ja urheilun. Lisäksi olet todella kadehdittavan hyvässä kunnossa! (Killer abs!;) Itselläni ei ole lapsia ja lähinnä hirvittää, miten urheiluun jää aikaa lastenhoidon ohella. Blogiasi lukiessa huomaan asian todella olevan järjestettävissä.

Seikka, mihin kiinnitin huomiota lukiessani blogisi alusta loppuun, on tämä meille naisille tyypillinen itsensä syyllistäminen ja ”morkkis” jostain syödystä herkusta. Uudemmissa teksteissäsi tämä on vähentynyt. Toivottavasti et soimaa itseäsi turhan kovasti, sillä vaikutat ihanalta ja lämpimältä ihmiseltä ja blogisi on todella upea! Keep up the good work!

-Minea25

sarihoo kirjoitti...

Pyöräilykelejä minäkin jo odottelen. Kunhan lunta ei enää tulisi ja aamulla ei olisi pakkasen puolella niin lähden kyllä pyörällä töihin. Toivottavasti jo ensi viikolla pääsisi.

Anonyymi kirjoitti...

Muistathan aina soittaa ja kysyä systeriäsi mukaan?! Siis jos kaipaat seuraa. Olen sua laiskempi, enkä saa potkittua itseäni lenkille ilman seuraa...

Ele kirjoitti...

-didi-: Hyötyliikunta on niin ihanaa. Siitä tulee niin hyvä mieli ja lisää työssäjaksamista.

Taria: Mä lupaan kirjoittaa puolimaratontreenaamisesta pian.

Minea25: Onpa ihanaa saada tuollaista palautetta! :) Kiitos, kiitos tosi paljon!

Tuo itsensä syyllistäminen herkutteluista on kyllä sellainen juttu, josta on vaikea päästä eroon.

sarihoo: Eilen taas tuli lunta. Argh. Tänään loppuu bussikortti. Taidan joutua ostamaan vielä kaksi viikkoa lisäaikaa.

Sista: Yritän muistaa pyytää... Sähän ehtisit ihan hyvin vielä mukaan, vaikka soittaisin vasta sitten kun olen jo ulkona.

Related Posts with Thumbnails